Søgning efter slægt i USA

Amerikansk slægtsforskning (geneology) er meget spændende.

Der er slægtsforskningscentre over alt i USA, men hvis man ikke har mulighed for at søge der, er der mange web-sider som er gode.

Arkiver
Det største amerikanske arkiv er National Archives og ligger i Washington D.C, der kan man finde folketællinger for alle 50 stater. Family History Library er verdens største arkivsamling og ligger i Salt Lake City, Utah. Her kan man finde folketællinger (census), oplysninger om indvandring (immigration records), kirkebøger (church records) og oplysninger om fødselsattester og vielsesattester på mikrofilm. Disse arkivaler dækker hele verden.

Personnummer
Hvis man har et Amerikansk personnummer (Social Security Number, SSN) på en afdød slægtning, kan man søge i dødsregisteret (U.S. Social Security Death Index). Dette kan gøres på familysearch.org. Denne web-side er også god til slægtsforskning generelt - og den er gratis.

Folketællinger
Den bedste web-side for folketællinger i USA er ancestry.com. Det er en web-side som kræver medlemsskab. Man kan foruden folketællinger finde oplysninger om militære optegnelser (military records), avisartikler (newspaper articles), Oplysninger om status før opnået statsborgerskab (naturalization records), og man kan også finde levende slægtninge. Medlemskab koster ca. 1.200 DKK (205,00 Dollars)

Tilbage© Alt tekst, billeder og alle lydfiler tilhører Netdetektiverne og er copyrightbeskyttet. Materialet må under ingen omstændigheder anvendes i andre sammenhæng eller under nogen form kopieres.